Totul despre suplimente pentru culturism !

0

Un bărbat se definește prin putere și musculatura trupului său. Nimic nu atrage mai rapid privirea unei femei decât musculatura „lucrată” a unui bărbat. La începuturi astfel de corpuri se obțineau doar în urma practicării celor mai grele munci. Pe la sfârșitul secolului al XIX- lea Eugen Sandow a început să facă diverse ”demonstrații de forță” în care își etala musculatura trupului. El a început să vândă gantere și extensoare pentru cei doritori să își modeleze corpul. Astăzi pe lângă sălile de forță culturiștii pot apela și la suplimente pentru culturism pentru  a-și modela masa musculară.

Chiar dacă nu practici una din muncile ce te pot ajuta la modelarea trupului ai nevoie de mult efort depus în sălile de forță. Pentru ca fizicul tău să arate perfect nu este suficientă doar o muncă grea și constantă. La fel de importantă este și odihna corespunzătoare efortului depus, căci mușchii cresc chiar și în perioada în care nu te antrenezi.

Totuși există șansa ca diferitele grupe de mușchi să nu se dezvolte la fel de armonios. Așa că antrenamentul tău este obligatoriu să fie particularizat pentru mușchii mai slabi. Un antrenament corect este cheia succesului în mărirea masei mușchilor tăi.

Cand te ajuta aceste suplimente pentru culturism?

Un alt element la fel de important este și hrănirea cât mai abundentă pentru creșterea masei tale musculare. Indiferent cât te-ai antrena dacă nu mărești numărul de calorii masa musculară nu se mai mărește. Luând mai multe calorii există riscul ca trupul tău să se îngrașă și să nu-ți crească masa musculară. Ca  sa eviți acest lucru ai nevoie de suplimente pentru culturism ce se adresează direct mușchilor tăi. Pentru a obține rezultatul dorit orice culturist are nevoie de indicații din partea medicului specialist. Acesta este singurul care îți poate garanta că produsele pe care le iei sunt cele ce îți sunt necesare în antrenamentul tău.

În primul rând pentru a obține rezultate în culturism se impune să ai o alimentație de bază echilibrată și desigur alături de un stil de viață sănătos.  Orice organism uman este diferit de la individ la individ, așa că și aceste suplimente pe care le iei trebuie să fie luate în doze specifice corpului tău și mai ales în funcție de efortul pe care îl depui.

Atunci când vei consuma suplimente pentru culturism vei ține cont de ceea ce urmărești. De exemplu, prin faptul că nutrienții și apa ajung în celulele musculare cu ajutorul carbohidraților, aceștia te vor ajuta la creșterea masei musculare. Același efect îl vei obține prin creșterea consumului de proteine. Nu e poate neglija nici consumul de grăsimi sănătoase. Tot ceea ce trebuie să faci, este identificarea exactă a acelor substanțe de care are nevoie trupul tău.

Apoi se știe că în urma antrenamentelor intense organismul poate să prezinte diverse lipsuri de vitamine. Pentru a suplini aceste mici carențe de vitamine se impune folosirea controlată a acestora. De multe ori fiind nevoie chiar și de minerale și alte substanțe organice. Antrenamentele impun folosirea acestor substanțe nutritive atât înaintea de a le începe, în timpul lor și chiar după terminarea lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.