Craiovenii au început să elibereze adăposturile publice de protecţie civilă de la subsolul blocurilor. Multe dintre acestea există fizic, dar sunt insalubre cu instalaţii de energie electrică nefuncţionale, fără toaletele din dotare şi fără o sursă de apă. Instalaţiile de ventilaţie sunt şi ele nefuncţionale, ruginite, iar uşile de la gurile de salvare în afara dărâmăturilor sunt blocate.

În urmă cu o săptămână, multe dintre cele 204 buncăre ale Craiovei şi vorbim aici de adăposturile pentru protecţie civilă de la subsolul blocurilor de locuinţe erau pline cu vechituri şi murături. Timp de zeci de ani, aceste spații au fost în mare parte ignorate de autorităţi, dar folosite de locatari ca magazie de depozitare. Între timp, războiul din Ucraina a adus în atenţie necesitatea folosirii acestor adăposturi pentru protecţie civilă. Autorităţile, în speţă Primăria Craiova şi ISU, şi-au dat seama că teoretic acestea există, dar în realitate starea lor este deplorabilă. Prin urmare, proprietarii au fost obligaţi să scoată tot ce depozitaseră în buncăre şi să le lase măcar libere. Acest lucru urma să se întâmple până la data de 07.08 2022.

Citește tot: https://www.gds.ro/Local/2022-03-10/adaposturi-fara-vechituri-dar-insalubre/
Dacă ai o știre din Craiova dă-ne de veste pe adresa contact@ziarulderomanești.ro și va fi publicată în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.