Noul Spital Regional de Urgență Craiova ar urma să devină operațional în 2028

0

Ministerul Sănătății a organizat, astăzi, prima conferinţă de presă în care a prezentat proiectul pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova.

La eveniment au participat managerul de proiect din partea Ministerului Sănătății, Cristina Laura Gafton, și expertul Băncii Europene de Investiții, Ozgur Altinoklar. Aceștia au vorbit despre o strategie de accelerare a investiției, care să compenseze pentru întârzierile actuale. Conform acestui plan, dată estimată pentru operationalizarea noii unități medicale ar fi luna februarie a anului 2028.

Spitalul Regional de la Craiova este cel mai mare dintre cele trei spitale regionale care se vor construi în România. Conform Cristinei Gafton, acesta va prelua tot personalul și toți pacienții acuti ai actualului Spital Județean de Urgență.

În deschiderea conferinței, a luat cuvântul și viceprimarul Rela Filip.
„Vă asigur că nici noi, municipalitatea, nu am stat degeaba în acest timp. Am lucrat la studiul de fezabilitate pentru un spital de pediatrie. Vă invit să vizitați și spitalele municipalității și veți rămâne surprinși”, a transmis aceasta echipei de proiect.

Cristina Laura Gafton a ținut să menționeze că spitalele regionale înseamnă nu doar simple clădiri, ci și o reformă a sistemului sanitar.
Construcţia celor 3 spitale regionale de urgenţă propuse (Iași, Cluj şi Craiova) este inclusă în Strategia Naţională de Sănătate a României și cofinanţată prin Programul Operaţional Regional pentru perioada
2014 – 2020.

Citește tot: https://www.gds.ro/Sanatate/2022-02-16/noul-spital-regional-de-urgenta-craiova-o-reforma-a-sistemului-sanitar/
Dacă ai o știre din Craiova dă-ne de veste pe adresa contact@ziarulderomanești.ro și va fi publicată în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.