Scandalul poleiului de la Craiova: ISU Dolj recunoaşte că nu a trimis avertizarea, dar spune că nu era obligat

0

Reprezentanţii ISU Dolj spun că ordinul ministrului care face referire la avertizările meteorologice nu face referire exactă la „polei“. „Actul normativ nr. 3403/245/2012 care prevedea explicit fluxul informațional operativ referitor la diseminarea informărilor, atenționărilor și avertizărilor meteorologice emise de către Administrația Națională de Meteorologie este în prezent abrogat. Prevederea legală actuală, respectiv Regulamentul intrat în vigoare în anul 2019, stabilește care sunt tipurile de risc ce fac obiectul aplicării regulamentului, precum şi riscurile asociate (inundaţii; temperaturi minime extreme; secetă; poluare accidentală a cursurilor de apă). Precizăm că riscul asociat „polei”, corespunzător tipului de risc „temperaturi extreme“ nu este menționat în Regulament. În considerarea celor mai sus expuse, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj asigură diseminarea informărilor către comitetele locale pentru situații de urgență, precum și către instituții publice“, au precizat reprezentanţii ISU.

Citește tot: https://www.gds.ro/Local/Dolj/2022-01-19/isu-dolj-recunoaste-ca-nu-a-trimis-avertizarea-meteo-de-polei-dar-ca-nu-au-o-obligatie-clara-in-acest-sens/
Dacă ai o știre din Craiova dă-ne de veste pe adresa contact@ziarulderomanești.ro și va fi publicată în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.