Calea ferată Craiova-Bucureşti nu a mai fost raparată capital din 1986

0

Infrastuctura feroviară este într-o stare destul de proastă în zona Olteniei. Una dintre cele mai importante zone de cale ferată, Caiova-Bucureşti, nu a mai avut parte de reparaţii capitale din 1986. CFR spune că s-au semnat două contracte pentru modernizare pe această rută. Însă, sunt abia la faza de studiu de fezabilitate şi proiectare tehnică, fază care va dura 23 de luni.

Modernizarea căii ferate din zona Olteniei merge cu încetinitorul şi abia au fost semnate câteva contracte de modernizare. Însă, multe dintre ele se află abia în stadiul în care se vor face studiul de fezabilitate şi proiectarea tehnică. Aşadar, va ma dura câţiva ani buni până vor fi finalizate, asta dacă lucrările se vor desfăşura fără întârzieri. Premierul Nicolae Ciucă, aflat în luna decembrie la Craiova, a ţinut să sublinieze cât de importantă ar fi modernizarea infrastructurii feroviare din zona noastră, care se află într-o stare destul de degradă şi care împiedică dezvoltarea economică. Nicolae Ciucă a declarat că există câteva proiecte legate de infrastructura feroviară din zona nostră, dar nu a menţionat ceva concret.
Gazeta de Sud a solicitat CFR Călători informaţii cu privire la proiectele care urmează se se implementeze pentru modernizarea căilor ferate din Oltenia.

Citește tot: https://www.gds.ro/Actualitate/2022-01-04/una-dintre-cele-mai-importante-zone-de-cale-ferata-caiova-bucuresti-nu-a-mai-avut-parte-de-reparatii-capitale-din-1986/
Dacă ai o știre din Craiova dă-ne de veste pe adresa contact@ziarulderomanești.ro și va fi publicată în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.