Salutare! Subiectul articolului de astăzi este unul destul de sensibil. Fie că ne dăm seama sau nu cu toții avem cel puțin un prieten care suferă sau a suferit de depresie. Din păcate această boală este foarte păcătoasă pentru că nu are simptome care să ne afecteze viața prea rău. De multe ori noi suntem învățați că bolile mentale nu sunt boli și nu trebuie tratate. Acest lucru este complet greșit deoarece și ele au nevoie de tratament. În plus sănătatea noastră mentală este foarte importantă pentru că ne coordonează toate activitățile.

Ce este depresia și cum se manifestă ea?

Depresia este definită ca fiind o tulburare afectivă care durează pentru o perioadă mai lungă de timp. Un mod de a recunoaște depresia este să încerci să faci ceva ce îți place și dacă nu îți mai face plăcere să îl faci ar putea fi un semn. De asemenea, dacă în permanență te simți trist, obosit, ăstea sunt alte simptome că te confrunți cu depresie. Persoanele care suferă de depresie nu mai simt plăcerea de a face un lucru, preferă să petreacă mai mult timp singure.

Tot printre elementele care indică prezența depresiei se numără și sentimentul permanent de vinovăție, dar și disprețul față de sine. Un alt lucru care este asociat cu depresia este dorința de a muri, gândurile sinucigașe. Toate aceste simptome, dar și multe altele sunt dovezi aproape clare că suferiți de depresie. Asta înseamnă că trebuie să lucrați la propria sănătate, să căutați o soluție pentru a scăpa de depresie. Știu, că în mintea unora căutarea unui tratamente reprezintă ceva rușinos, dar credeți-mă că acest lucru nu există. Important este ca voi să aveți grijă de sănătatea voastră mentală și să nu ajungeți în pragul sinuciderii, iar dacă ajungeți acolo să puteți să renunțați la gândurile astea.

Cum se poate trata depresia? La cine putem apela pentru ajutor?

Recent mi-am propus să aflu mai multe despre depresie pentru că am văzut mai multe simptome la o prietenă bună. Ea spunea că totul este ok, că se simte așa doar pentru că și-a pierdut tatăl, dar nu am vrut să cred asta. Cum internetul îmi este un prieten foarte bun am decis să caut mai multe despre depresie. Astfel am reușit să găsesc site-ul doctor-psi.ro și articolul despre depresie. Acest articol ne povestește foarte multe despre ce înseamnă depresia și cum o putem depista. De asemenea, ne oferă informații și despre modalități prin care se poate ajunge la depresie.

De ce am ales acest website? Pentru că mi-a plăcut foarte mult modul în care au ales să prezinte informațiile. Efectiv ei au ales să prezinte toate lucrurile pe care trebuie să le știe o persoană care suferă de depresie. De asemenea, au evitat blamarea victimei. Tocmai pentru că mi-a plăcut modul în care au evidențiat toate aceste informații am ales să îl prezint și prietenei mele.

Chiar dacă a fost greu am convins-o că ceva nu este bine, că are nevoie de ajutor. Știu că nu i-a fost ușor, dar de când primește tratament este mult mai bine. Se poate observa cu ochii liberi că este mult mai veselă, că iubește viața mai mult. Este foarte important pentru fiecare dintre noi să avem grijă de cei dragi, să îi ajutăm atunci când sunt bolnavi. Noi trebuie să le fim alături, să le arătăm că nu sunt singuri în asta, că ne au alături.

Depresia este o boală pe care nimeni nu și-o dorește, dar peste care nu toți pot trece. Tocmai de aceea este foarte important să se apeleze la specialist încă de la început. De ce un specialist? Pentru că el a mai trecut prin asta, el are deja experiență cu alte persoane care au avut această boală.

Datele de contact Doctor-PSI.ro sunt:

  • e-mail: office@doctor-psi.ro
  • tel: 0746-287-101
  • adresă: Str. Horea, Nr. 148A, Pianu de Jos
  • website: www.doctor-psi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.