Unde găsești locuri de munca pentru îngrijitoare bătrâni Germania?

0

Articolul de astăzi are o temă foarte interesantă pentru femeile care își caută de muncă în străinătate. Mai exact cu ajutorul lui vreau să vă povestesc despre un website pe care putem găsi locuri de muncă pentru îngrijitoare bătrâni Germania. Îmi amintesc cu drag momentul în care am intrat în Uniunea Europeană, speram pe atunci la un viitor mai bun pentru fetele mele, vedeam în acest succes posibilitatea lor de a merge în alte țări, de a ajunge mult mai ușor spre un job mai bine plătit. Viața însă m-a învățat mai apoi că nici în aceste țări recomandate de mulți nu umblă câinii cu covrigi în coadă. Este nevoie de mulți ani de învățat, de perseverență pentru a reuși.

Acum, de când cu pandemia, am observat că tot mai mulți oameni au rămas fără un loc de muncă, tot mai multe mame caută soluții pentru a își ajuta familiile. Tocmai de aceea atunci când am descoperit eps-jobs.ro m-am gândit că poate ajut o femeie care își caută ceva de muncă. Știu că nu este ușor să părăsești țara în care te-ai născut și ai crescut, dar uneori viața nu este una corectă și acest lucru este necesar. Chiar și soția mea a lucrat pentru 4 ani ca și îngrijitoare de bătrâni, dar nu în Germania, ci în Italia. Îmi amintesc și acum prin câte a trecut și de aceea vreau să vă ajut și pe voi cu câteva sfaturi utile.

Ce trebuie să știi atunci când vrei să muncești ca îngrijitoare bătrâni în Germania?

În primul rând că nu este nimic rușinos în ceea ce ai decis să faci. Tot văd comentarii că pleacă româncele „să șteargă la cur bătrânii altor țări”, ca și când acest lucru este ceva de care ar trebui să îți fie jenă. Nu, dragele mele, acest lucru nu este rușinos, rușinos este să stai cu mâna întinsă atunci când ai posibilitatea de lucra, să furi sau să ucizi. A vrea să muncești nu este și nu va fi niciodată o rușine. Tocmai de aceea dacă vă căutați de muncă luați în calcul și această posibilitatea. Gândiți-vă că acești bătrâni sunt și ei tații sau bunicii cuiva, la rândul lor au muncit o viață întreagă și acum, când nu mai pot, au cea mai mare nevoie de ajutorul vostru. Nu vă refuzați posibilitatea de a munci doar pentru că unii oameni nu înțeleg că a munci nu este o rușine.

Va trebui să știți sau să învățați limba germană. Este imposibil să lucrezi într-un astfel de domeniu fără a cunoaște limba. În plus riscați să vă simțiți foarte ciudat dacă ajungeți în această țară fără a înțelege ce vi se spune. Nu uitați că veți fi pe un teritoriu străin și nu veți avea aproape pe nimeni drag. Acest lucru este foarte debusolant și de multe ori poate conduce spre depresii. Nu vă riscați sănătatea pentru câteva luni pierdute învățând limba.

Nu mergeți cu prieteni, cunoștințe sau rude. Credeți-mă că cel mai sigur este să mergeți printr-o agenție și obligatoriu să semnați un contract. Soția mea a mers și cu agenție și cu o „rudă”, credeți-mă că în cazul agenției totul a fost conform cu contractul, în schimb în cazul rudei au apărut mereu probleme. Mai bine dați un comision agenției decât să stricați o prietenie sau o legătură de sânge. În plus contractul vă oferă și o siguranță pentru că familia va ști cu cine să discute dacă se întâmplă ceva, ce informații să ofere organelor competente.

Ce mituri există legat de acest loc de muncă?

La fel ca în cazul multor altor locuri de muncă există mai multe mituri care au fost mai mult sau mai puțin anulate. Cred că cel mai des mit este cel potrivit căruia „merg acolo, găsesc un bătrân, îi sucesc mințile și îi iau averea după ce moare”. Nu știu de ce dar acest mit circulă în comentariile de la foarte multe postări care anunță că se caută îngrijitoare bătrâni. Ei bine eu vă recomand să nu țineți cont de el, să vă imaginați că nu ați auzit niciodată asta. De ce? Pentru că doar vă amăgiți și în plus riscați să aveți probleme atunci când vă confruntați cu realitatea. Da, au existat câteva cazuri în care bătrânii și-au lăsat averea îngrijitorilor, dar în majoritatea lucrurile nu au rămas așa după moartea bătrânilor. De ce? Pentru că atunci au apărut moștenitorii, adică oamenii care te vor angaja și care au adus dovezi că actele nu au fost tocmai ok. Nu uita că nu este bine să pleci pe premisa că vei păcăli pe cineva doar pentru bani, acest lucru este complet greșit.

Va trebuie să faci și „altceva” pentru bătrân. Acesta este un alt mit pornit din ignoranță, tot ce va trebui să faci tu se va menționa în contract și nu vei fi forțată la altceva. Îți recomand să citești cu atenție contractul pentru a îți cunoaște atât drepturile cât și obligațiile. Nu uita că acesta este un loc de muncă și tocmai de aceea ai dreptul de a îți spune părerea atunci când ceva ți se pare greșit. De asemenea, nu uita că ai o agenție cu care vei putea păstra în permanență legătura și care te vor ajuta atunci când întâmpini probleme.

Dacă îți căutai un loc de muncă ca și îngrijitor bătrâni Germania atunci acesta este cel mai bun moment ca să aplici pe eps-jobs.ro. Înainte de a aplica îți recomand să citești cu o foarte mare atenție toate informațiile prezentate pe site și să decizi dacă ele se potrivesc cu dorințele tale. Aplică acum la job-ul potrivit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.