IriTravel mi-a amintit cât de mult îmi doresc o vacanță în Turcia

0

În mod normal titlul ar fi trebuit să sune ceva de genul „ne dorim”, dar cândva un profesor drag mie m-a învățat că nu ar trebui să vorbesc în numele altora. Tocmai de aceea articolul de astăzi este despre cât de dragă ne este nouă Turcia și cât de mult ne dorim să ajungem într-un sejur de 7 zile în Bodrum. Îmi amintesc și acum primul serial turcesc pe care l-am văzut împreună, eu, soția și cele două fete ale noastre. Acțiunea lui avea loc în celebrul Istanbul și clar vă imaginați că peisajele din el ne-au cucerit. De atunci au trecut ani, am văzut zeci de alte seriale, dar am rămas cu acel gol în suflet. Cu dorința aceea de a ne face o dată bagajele, de a ne urca în avion și de a ne trezi în Turcia.

Turcia este țara pe care trebuie neapărat să o vizitezi mai ales dacă îți plac oamenii ospitalieri, oamenii care sunt gata să te ajute cu orice ai nevoie. Toți prietenii care au fost acolo au rămas cu același gust plăcut, al omului care nu se simte în țara vizitată ca un străin, ci ca un membru al comunității. Știu că există și mii de mituri cu privire la această țară, dar să fim serioși și despre România se spun multe și nu este totul atât de real. Cei de la IriTravel mi-au redeschis dorința de a pleca, dorința de a vizita, așa că am început să mă uit peste ofertele lor. Am făcut deja o listă cu câteva obiective turistice pe care le-am putea vizita și mai rămâne doar să îmi conving familia că merităm această vacanță.

Ce se poate vizita în Bodrum?

Bodrum este renumit pentru plajele superbe, pentru apa colorată, dar și pentru sesiunile de cumpărături pe care le poți începe pe străduțele lor. Tocmai de aceea în principal ar trebui să le vizitezi plajele, să îți descoperi singur plaja care te reprezintă, plaja la care îți dorești să te mai întorci. Noi iubim marea și tocmai de aceea am ales o zonă care să ne ofere posibilitatea de a sta toată ziua pe malul apei, de a ne bucura de soare.

În ceea ce privește sesiunile de cumpărături vă dați seama că nu am putea rezista tentației. Îmi doresc foarte mult să testez modul în care turcii preferă să negocieze, să am posibilitatea de a mă mândrii că am cumpărat un produs mai ieftin. De asemenea, de mulți ani mi-am dorit să ajung în Turcia pentru a le cumpăra fetelor câte un set de bijuterii pe care să îl păstreze peste ani. Știu că mulți dintre voi probabil considerați că e mai ok să cumperi din bijuterii, dar sunt sigur că nimic nu se compară cu un produs pe care l-ai cumpărat chiar tu.

O altă atracție pe care ne doream de mult să o vedem sunt morile de vânt din Bodrum. Am auzit despre ele de la un bun prieten, dar nu am avut ocazia de a le vedea decât în fotografii. Vă imaginați că au fost făcute în secolul al 18-lea și încă mai există? Mie mereu mi-a plăcut să văd astfel de lucrări pentru că îmi lasă impresia că cu cât tehnologia avansează cu atât calitatea construcțiilor este mai proastă. Tocmai de aceea îmi doresc să îmi rămână în minte că o dată s-a putut.

De ce Turcia?

Pentru că au cea mai diversificată bucătărie, pentru că dulciurile lor nu au concurent pe piața de la noi din țară. Sincer de multe ori le-am încercat preparatele și de fiecare dată am rămas mulțumit. Eu mi-aș dori să merg într-o țară în care să am ce să încerc, să am ce testa. Sincer nu m-aș simți foarte bine dacă și în concediu aș avea acces la aceleași feluri de mâncare ca și când aș fi stat acasă. Tocmai de aceea Turcia se numără printre destinațiile la care mereu aș spune da.

De asemenea, o ador pentru că acolo ai ce vedea, chiar dacă nu ai în orașul în care te-ai cazat cu siguranță găsești un transport până în alt oraș. În plus acolo ai ocazia de a îți crea cele mai spectaculoase amintiri, ai posibilitatea de a mânca cea mai bună înghețată, în unele zone poți chiar să mergi cu balonul cu aer cald. Mai pe scurt Turcia este o destinație pe care cu toții ar trebui să o bifăm.

Dacă și voi vă doriți să mergeți într-o vacanță de vis atunci cel mai bine este să apelați la ajutorul celor de la www.iritravel.ro, aceștia vă asigură oferte generoase și dacă alegeți să comandați din timp aveți posibilitatea de a prinde și mai multe oferte. Chiar dacă Turcia nu se numără printre destinațiile pe care ați vrea să le descoperiți eu tot vă recomand să intrați pe site-ul agenției și să alegeți o destinație care să vi se potrivească. Ce părere aveți despre toate acestea? Spre ce destinație v-ați orienta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.