La cine apelăm dacă avem nevoie de un implant dentar sibiu?

0

Salutare! În articolul de astăzi vreau să povestim despre o vizită care îi sperie pe majoritatea oamenilor, dar și despre o operație care aduce beneficii atunci când ai o vârstă. În cazul vizitei, așa cum probabil v-ați prins deja este vorba despre vizita la stomatolog. Am observat cu tristețe că o dată cu trecerea anilor tot mai mulți oameni se tem să meargă la stomatolog, au impresia că acesta le va cauza doar durere și de aceea lasă durerile de dinți pe ultima sută de metrii. De asemenea, atunci când vine vorba despre operații ei preferă să stea cu durerea pentru a evita vizita. Tocmai de aceea mi-am propus ca azi să vorbim despre motivele pentru care este important să mergem la stomatolog și apoi de ce avem nevoie de un implant dentar sibiu.

De ce este important să mergem la un cabinet stomatologic?

Încă de la un an este bine ca vizitele noastre la stomatologic să devină periodice. La noi se merge pe principiul: merg la stomatologic doar dacă doare sau dacă s-a rupt. Acest lucru este greșit pentru că de multe ori ajungem în situația de a nu mai putea salva dintele sau măseaua care are probleme. Tocmai de aceea este foarte important să mergem periodic, să ne asigurăm că totul este în regulă cu dinții noștri. O vizită la stomatolog ne poate ajuta să descoperim o carie care și-a făcut loc pe spatele dintelui sau să ne dăm seama că am căpătat o sensibilitate la cald sau la rece.

De asemenea, este foarte important să mergem la doctorul stomatolog periodic pentru că ne poate ajuta cu informații precum:

  • fac periajul dinților corect?
  • ce pastă de dinți ar trebui să folosesc?
  • ce apă de gură este mai bună?
  • ce periuță de dinți ar trebui să folosesc?

Pe mine aceste lucruri m-au ajutat foarte mult pentru că înainte aveam mari probleme cu sensibilitatea dinților și cu sângerările. De când am schimbat pasta și apa de gură, dar și periuța de dinți parcă sunt alt om. Nu îmi mai este teamă să mă spăl periodic pe dinți și nici nu mai am dureri așa mari la foarte rece sau la prea cald. Știu că mulți veți zice că și un farmacist vă poate spune asta, dar credeți-mă că doctorul care vă știe orice problemă pe care o aveți cu dinții vă poate da un răspuns mult mai bun.

Când este necesar un implant dentar?

Sincer, la această întrebare cred că avem cu toții răspunsul, mai exact avem nevoie de un implant dentar atunci când am pierdut un dinte sau o măsea. Acesta ne va ajuta să scăpăm de gaura rămasă în urma extracției și să nu simțim o diferență foarte mare față de lunile în care aveam dinte sau măsea. Este foarte important să alegem data la care vom începe procesul de implant dentar împreună cu doctorul stomatolog pentru că el știe mai bine cât trebuie să stea zona liberă.

Dacă deja aveți mai mulți dinți lipsă vă recomand să vă interesați cu privire la implanturile dentare, acestea ajutându-vă să vă păstrați dantura sănătoasă mai mult timp. Una este să mâncați în 3 măsele și alta este să mâncați într-o singură măsea ai cărei vecini au căzut sau au fost scoși. În prima situație aveți mai multă siguranță că nu veți avea o altă măsea căzută, în a doua situație este posibil, ca din cauza presiunii continue să cedeze și acea măsea.

Depinde de voi dacă vă place să aveți doar câțiva dinți și măsele sau vă doriți un zâmbet perfect care să atragă privirile. Nu uitați că acest proces este unul de durată și tocmai de aceea nu vă recomand să îl începeți cu câteva zile înainte de un eveniment important la care vreți un zâmbet perfect.

De ce să alegem un implant dentar?

Pentru că dinții sunt cea mai frumoasă comoară pe care o avem. Parcă toate problemele dispar atunci când zâmbim, atunci când avem curajul de a zâmbi cu toată gura și de a ne simți bine cu noi înșine. O dantură sănătoasă sau o dantură care pare întreagă ne oferă siguranță, ne ajută să ne creștem stima de sine și să avem mai multă încredere în propria persoană.

Deoarece, este trist să rămânem la o vârstă tânără fără dinți, dacă la 80 mai înțelegi că nu îți arde de cum îți arată dinții, deși am văzut și oameni în vârstă care își îngrijau dantura ca în tinerețe, la 20 parcă nu arată bine. Este foarte important să ne dăm seama că vom avea nevoie de dantură toată viața, că fără ea va trebui să renunțăm la multe bucurii și că ar trebui fie să o protejăm de probleme ori să o reparăm atunci când apar problemele, fie să o înlocuim dacă nu există altă soluție.

Pentru că spre deosebire de bunicii și străbunicii noștri noi avem posibilitatea de a face asta, de a da bani și de a ne recupera dantura. Trebuie doar să ne dorim asta și desigur să găsim un cabinet stomatologic care să ne stea alături. Ar trebui să ne uităm după cabinete stomatologice care explică clientului procesul prin care va trece, dar și care stabilește prețurile în funcție de nevoile clienților. Trebuie să ținem cont că o operație nu presupune același preț pentru doi clienți și de aceea este foarte important să alegem cabinetul stomatologic care îți explică exact cât te-ar costa pe tine cu totul. Ce părere aveți despre toate acestea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.