Cum îți înregistrezi un domeniu?

3

Salutare. Pentru că am văzut tot mai multe persoane interesate de deschiderea unui website m-am gândit să vă ajut cu câteva informații foarte utile. Înregistrarea unui nou domeniu online este un proces foarte simplu mai ales dacă știți deja cum vreți să se numească website-ul și la ce adresă trebuie să se găsească. Cu toate acestea vă recomand ca înainte de a alege un nume de domeniu să vă faceți o listă cu minim 6 domenii posibile pentru a avea rezerve în caz că primul este luat. Acest pas este foarte important mai ales dacă vă doriți să terminați cât mai repede acest pas. Acum haideți să vedem cum înregistrăm simplu și rapid un domeniu nou.

Alegerea extensiei pe care o va avea website-ul

Alegerea extensiei website-ului este pasul cel mai important. Acesta poate să fie: .ro, .com, .net sau multe, multe alte variante. Cel mai important este ca ea să se potrivească cât mai bine cu subiectul site-ului. Dacă, de exemplu, veți avea un magazin online românesc este mai bine să alegeți extensia .ro pentru a îi ajuta pe clienți să înțeleagă că sunteți un magazin din România, extensia .com este una foarte utilizată, dar de multe ori induce clienții în eroare.

Alegerea provider-ului de la care vom achiziționa domeniul

Desigur pentru a putea achiziționa domeniul aveți nevoie de un magazin de la care să îl cumpărați sau mai bine spus de un provider. Pe internet există sute de site-uri care vând domenii, dar vă recomand să alegeți magazine care vă spun de la început totul. Altfel riscați ca în primul an să plătiți o sumă minusculă și în anul următor să aflați că prețul este chiar și de 50 de ori mai mare. Acest lucru nu este de dorit mai ales dacă aveți o afacere pentru oamenii vor fi obișnuiți să vă găsească la o anumită adresă și schimbarea ei poate aduce confuzie.

Verificarea „libertății” domeniului

Acest lucru se face direct pe site-ul provider-ului prin introducerea în căsuța de căutare a domeniului dorit. Mai apoi se vor returna rezultatele, iar dacă domeniul nu este liber vă sunt oferite diverse soluții. dacă niciuna nu vă place cel mai bine este să repetați procedeul cu celelalte nume până descoperiți măcar unul care să fie liber și pe care să îl puteți achiziționa. De exemplu, în poza de mai sus am căutat disponibilitatea domeniului „comoaredininima.ro”. Se poate observa că acest domeniu este liber și poate fi rapid achiziționat, cu toate acestea platforma oferă și posibilitatea de a înregistra alte domenii asemănătoare cu cel dorit.

Alegerea pachetului de găzduire

În următorul pas în general vi se oferă numeroase reduceri pentru a vă cumpăra și pachetul de găzduire. Ce înseamnă găzduirea? Este „terenul” pe care vă veți construi site-ul. Fără un pachet de găzduire este imposibil să aveți un domeniu funcțional. La fel ca și în primul caz vă recomand să verificați și prețul pe care va trebui să îl plătiți după ce vă expiră pachetul de găzduire promoțional. De asemenea, trebuie să alegeți pachetul de găzduire care vă oferă cele mai multe beneficii.

Achiziționarea domeniului și a pachetului de găzduire ales

Următorul pas este cel de finalizare și de plătire a comenzii. După aceea trebuie doar să începeți să vă construiți site-ul așa cum vă doriți. Pas cu pas vă puteți clădi afacerea pe care v-o doriți atât de mult. Nici asta nu este foarte greu, dar important este să aveți câteva cunoștințe minime de wordpress sau să apelați la ajutorul cuiva care știe despre ce este vorba.

Ce faceți după ce ați cumpărat domeniul și găzduirea? Începeți să băgați conținut și pluginuri, puteți vedea aici un top cu cele mai bune 5 pluginuri gratuite pe care le puteți folosi. Veți vedea cum și de ce sunt importante, nu uitați că fiecare dintre ele are propriul rol și vă aduce numeroase beneficii.

3 thoughts on “Cum îți înregistrezi un domeniu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.