Cum m-am reapucat de sport dupa ce am nascut?

0
cum faci sport dupa ce ai nascut

Intotdeauna am considerat ca sportul este o activitate importanta pentru noi. Inca de mic copil, am facut diverse sporturi (baschet, dansuri, sport independent precum alergare, drumetii, gimnastica, etc) si consideram ca beneficiile sporturului sunt infinite, mai ales asupra corpului precum si a psihicului.

Ramanand gravida in iarna si intampinand un inceput de pandemie global care ma tinea blocata, la propriu in casa, plus faptul ca sarcina mea avea sa devina una cu complicatii care nu imi permitea sa ma misc prea mult, am inceput sa ma ingrijorez tot mai mult de kilogramele in plus ce se lipeau de mine constant. Bineinteles ca atitudinea mea nu prea m-a ajutat sa respect 100% recomandarile medicului, deci, chiar daca nu faceam sport propriu-zis, tot ma angajam sa fac cumparaturi, sa car plase, sa fac curat si, din cand in cand, sa mai particip la cate o drumetie. Astfel, intr-o zi ploiasa de august, dupa o mica plimbare la barajul Tarnita, avea sa vina pe lume cel mai agitat bebelus din univers ( cred :)) ).

 

Recuperarea a fost bineinteles destul de grea, corpul meu nefiind antrenat indeajuns, se pare, sa care aproximativ 20 de kg extra si sa care mai apoi inca 3 kg de dulceata, seara de seara, in brate. Cam dupa o luna, si eu si sotul eram rupti de somn , de extenuare, dar si de dureri de spate si ne-am gandit ca e timpul sa actionam! Era momentul oportun sa ne reapucam de sport pentru a putea face fata provocarilor ce urmau sa vina (caci micutul meu ajunsese in doua luni la o greutate dubla fata de cea din sarcina).

 

Ca prim pas am ales sa vizitam magazinul Dechatlon ( noi locuim in Cluj, deci avem acces la produsele lor in format fizic, altfel, sigur faceam un shopping online de toata frumusetea) si sa vedem cam de ce avem nevoie exact.

 

Intai am atacat raionul de articole fitness. Am luat cam cate trei outfituri de fiecare, plus cateva triouri extra.

De asemenea, sotul meu si-a luat si o bicicleta eliptica, perfecta pentru cardio si uimitoare pentru persoanele care doresc sa slabeasca dar nu pot ridica greutati ( de ex: cei care sufera de hernii).

Ce imi place la dechatlon e faptul ca au aproape toate chestiile de care ai nevoie cand vrei sa te apuci de sport. Gasesti atat accesorii si echipamente pentru fitness, yoga, etc cat si pentru alergat, drumetii, biking, box si multe alte tipuri de sport. In acest fel nu mai e nevoie sa lungesti sesiunea de cumparaturi la 5 ore, ore pe care le alergi bezmetic prin magazine pentru a decide ce ti se potriveste.

Pe langa asta, imi place faptul ca au cateva game de produse destul de acceptabile ca pret si de o calitate surprinzatoare. Noi, de exemplu, am gasit niste seturi de bluze+ pantaloni super impermeabile si calduroase, la un pret super decent fata de ce se gaseste pe piata. Eu de exemplu, am cumparat o  saltea de stretching, ieftina si calitativa, de care sunt foarte multumita. Spre deosebire de restul, aceasta este facuta dintr-un material durabil, placut la atingere si in plus nu este aderenta, astfel incat sa te trezesti facand exercitiile pe podea.

Astfel, acestea fiind spuse, noi ne-am apucat de facut miscarea de pandemie. Bebelusul a mai crescut si fizic dar si in greutate, si ma simt precum Hulk cand merg cu el in brate fara a respira greoi si a ma plange de dureri de spate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.