Studenții și elevii vor putea achiziționa biletele de călătorie online!

0

Astăzi CFR a anunțat faptul că în noul an universitar, respectiv școlar, studenții și elevii vor putea achiziționa biletele de călătorie online.

Este o decizie mult așteptată care are menirea de a micșora numărul de persoane care stau la casele CFR-ului.

În următoarea perioadă urmează să se anunțe cum se va putea face achiziția acestora. Lucrurile depind foarte mult și de modul în care facultățile vor alege să facă cursuri.

Trebuie să menționăm că până în acest moment pentru a putea beneficia de transport gratuit cu trenul studenții trebuie să prezinte la casele de bilete legitimația de student ștampilată. În același timp multe facultăți au anunțat deja că vor ține cursurile și seminariile fie în totalitate online, fie în sistem hibrid.

Anunțul oficial CFR:

„Studenții reprezintă o categorie importantă printre călătorii noștri și din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluție care să le permită procurarea online a biletelor de tren.  Am continuat astfel politica asumată la începutul anului de a pune în centrul atenției călătorul și nevoile sale și sperăm că acest pachet legislativ și platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar. Această măsură este doar una dintr-o serie mai lungă din cadrul Strategiei de Digitalizare a CFR Călători prin care ne dorim să schimbăm substanțial experiența călătoriei cu trenul. Vom reveni cu mai multe detalii interesante în perioada imediat următoare”, a declarat directorul general CFR Călători, Dan M. Costescu.

Compania și trei organizații studențești reprezentative au încheiat ieri, 10 septembrie 2020, un protocol cu privire la procedura prin care studenții să aibă posibilitatea de a-și procura bilete de tren online. Totodată, Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) și CFR Călători fac demersuri pentru promovarea unui proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți aprobate prin HG nr. 42/2017.

După definitivarea formei legale a actului legislativ de modificare și completare a H.G. nr. 42/2017, studenții care vor dori eliberarea online a biletelor/abonamentelor de tren vor trebui să-și creeze un profil de utilizator pe site-ul www.cfrcalatori.ro sau la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere pentru înscrierea datelor care atestă calitatea de student și dreptul la gratuitate.

Citește tot: https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/studentii-isi-vor-putea-rezerva-online-calatoria-cu-trenul/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.