Eticheta pantofilor de dama: sfaturi de bon ton

0

Pantofii sunt cei mai buni prieteni ai femeilor. Sau erau bijuteriile? Nu conteaza, pentru ca ceea ce conteaza este modul in care purtam pantofi dama si mai ales in ce ocazii. Da, pentru ca exista o eticheta cu cateva reguli simple pentru a sti cand si unde sa purtam un model specific de pantofi dama eleganti sau casual, avand mereu grija de picior, stil si bune maniere. Iata un scurt ghid care speram sa iti fie de ajutor.

1) Pantoful clasic

Stim cu totii ca acesti pantofi dama clasici sunt cei mai iubiti si mai purtati de femei, si poate si cei mai usor de asortat, deoarece sunt potriviti pentru orice tip de tinuta. Cu toate acestea, este important sa stii cum sa alegi dimensiunea si proportiile, in special in ceea ce priveste tocul, care trebuie sa fie intre 5 si 8 centimetri. Tocul stiletto, tocul subtire si foarte inalt, prin excelenta, trebuie purtat doar seara sau in ocazii speciale, cum ar fi o nunta. Asadar, la birou, alege tocuri mai modeste si vei fi sigura ca nu arata rau. Mai mult, bunele maniere ar impune dresuri cu incaltamintea inchisa chiar si vara. 

2) Pantofii cu varful deschis

Modelele cu varful deschis, adica pantoful peep toe, sunt perfecte pentru cel mai chic aspect, dar ai grija pentru ca sunt recomandati doar vara. Nu conteaza daca sunt din piele, netezi sau texturati, sau din tesatura. Cel mai important lucru in acest caz este sa ai o pedichiura minutioasa inainte de a-i purta. E una din regulile de baza, dar esentiale pentru a putea purta fara griji acesti pantofi. Daca iti place stilul simplu, poti opta pentru un lac transparent pentru unghii sau french style.

3) Sandalele

Spre deosebire de ceea ce ai putea crede, sandalele pot fi purtate si iarna, bineinteles cu o rochie de seara si intr-un decor elegant. In schimb, sunt nepotrivite pentru birou, chiar si vara, pentru ca sunt contra tuturor regulilor de eticheta. De asemenea, sa stii ca pentru ocazii formale, sandalele necesita dresuri, chiar si vara, la fel ca si pentru pantofi. Bunul simt impune sa nu exageram niciodata atunci cand alegem modelele si detaliile unui pantof, mai ales cand vine vorba de sandale cu bijuterii. In mod evident, sunt indicate exclusiv pentru seara si este indicat sa nu exagerezi, sau cel putin sa gasesti echilibrul potrivit intre pantof si restul accesoriilor pe care le porti. 

4) Incaltaminte plata

Daca nu-ti place vertijul tocului inalt, alege-l pe cel jos. Pe langa faptul ca sunt confortabili, acesti pantofi iti ofera o nota corecta de stil. Ii poti purta cu usurinta cu fuste creion, cu rochii, dar si cu pantaloni tip tigara formali, drepti. Pantofii masculini, sunt de asemenea, bineveniti si nu au restrictii speciale.

Tine cont de toate aceste sfaturi si vei arata impecabil in orice situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.