Forajele de adancime medie/mare, un trend ascendent privind alimentarea cu apa

0

Sunt o alegere astazi forajele de adancime medie, respectiv mare pentru avantajele pe care le prezinta aceste lucrari, comparativ cu forajele de mica adancime, mai predispuse la contaminarea cu impuritati. Nu doar pentru ca sunt lipsite de impuritati organice, dar si din alte motive alcatuiesc acestea un trend ascendent in ceea ce priveste modalitatile de alimentare cu apa atat a spatiilor industriale, cat si in uz casnic.

Din randul modalitatilor prin care apa se poate obtine prin forare, exista doua care sunt in atentia publicului astazi, fiecare adresandu-se anumitor tipuri de sol si zone din tara. Specialisti in forare, echipa Eco Drill ofera in randurile urmatoare cateva informatii cu privire la acestea si in ce situatii sunt o recomandare.

Forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid

Pentru ca este destul de complexa, vei afla ca tehnica este mai putin folosita la noi in tara. Este un serviciu disponibil insa in lista celor oferite de EcoDrill.
Se adreseaza acelor zone in care solul este moale sau mediu, adica in zonele cu pietris, argila, nisip. Este deosebit de util cand vine vorba despre obtinerea unor foraje eficiente, care asigura necesarul de apa. Este un sistem care vine alaturi de o serie de avantaje, printre care si apa pura ce o asigura. Stabilizarea gurii forajului se realizeaza prin noroi bentonitic, care ajuta si la eliminarea detrisului.

Forajul uscat cu ciocan de fund

Aceasta metoda este eficienta in cazul solurilor semi-dure si dure, dintre care amintesc granitul, roca, calcarul, marmura, ori alte astfel de roci. Zonele de deal si munte mai exact sunt cele in care se intalneste acest tip de sol.

Este de asemenea o metoda destul de complexa de forare si vine cu avantajul ca in timpul procesului ai posibilitatea sa vezi adancimea stratelor acvifere, sa cunosti compozitia straturilor.

Despre neajunsurile care pot aparea in cazul celor doua tipuri de foraje poti sa afli pe ecodrillforaje.ro, dar si informatii utile cu privire la tehnicile pe care le vizeaza executarea lor.

Cat despre costurile pe care le presupun forajele, acestea depind de o multime de factori. In orice caz, raportat la standardul pietii europene, Eco Drill iti poate face oferte care sa convina. Acestea vor fi stabilite insa in functie de fiecare zona, de litologia pe care o prezinta solul, de sistemul de forare aplicat. Te poate ajuta sa iti faci o idee cu privire la preturi si o informare printre cei care locuiesc in vecinatate si care beneficiaza deja de un astfel de sistem. Intereseaza-te legat de adancimea forajelor, dar si de debitul pe care il prezinta.

De stiut de asemenea e ca in unele cazuri/zone, exista si probabilitatea sa nu fie posibila captarea stratelor acvifere. In acest caz, beneficiarul va trebui sa plateasca pentru lucrarile realizate pana in momentul respectiv.

Intra aici pentru a afla mai multe despre foraje, despre tipul potrivit pentru tine in functie de zona, dar si pentru a solicita serviciul din partea specialistilor. Despre EcoDrill Foraje poti sa afli detalii tot online, pe pagina ecorillforaje.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.