Diversitate de motoare electrice trifazate, de la Bmes.ro

0

Inlocuirea motorului electric implica multa responsabilitate si poate fi o operatiune mai costisitoare decat ai anticipat atunci cand nu stii exact de ce model ai nevoie. Cand analizezi optiunile propuse de magazinele de specilitate trebuie deja sa stii numele producatorului, grupa de turatii, daca sunt necesare caracteristici particulare.


Dimensiunile reprezinta un alt factor de interes, mai ales ca orice diferenta intre motor si necesarul aplicatiei se poate solda cu defectarea completa a celor doua. Prima ta misiune si cea mai importanta, care va dicta reusita alegerii, este sa gasesti un magazin care sa iti furnizeze calitate si diversitate. Reperul tau online poate fi Bmes.ro, unde vei gasi un portofoliu complex de motoare, modele trifazate cu caracteristici variate inclusiv. Te invit sa descoperi mai departe caracteristicile celor trifazate pe care ti le propun specialistii.


Caracteristicile motoarelor electrice trifazate


Categoria motoarelor trizafate se adreseaza aplicatiilor grele, celor care presupun fie porniri multiple/ ora, fie care necesita functionare continua, respectiv celor care functioneaza in medii cu praf sau cu umiditate crescuta.


Pot fi in conexiune stea sau triunghi, cu tensiune de 400 V, atat pentru pornirea directa, cat si pentru cea stea/ triunghi.
Referitor la carcasa motoarelor, aceasta va fi din aluminiu atunci cand puterea lor se incadreaza in valoare de 7,5 kW. Exista posibilitatea de a opta si pentru fonta, insa e mai potrivita in cazul puternilor care au de la 11 kW in sus.


Se pot folosi in mediul extern intrucat dispun de protectie de la umiditate si praf, standardul IP55. Te poti orienta dupa cele de la bmes.ro pentru serviciu inverter – modelele eficiente fiind IE3 si IE2, respectiv pentru serviciu S3 – modelul IE1.


Servicii suplimentare pentru motoarele electrice trifazate
Pentru ca fiecare aplicatie poate prezenta nevoi particulare de functionare, personalizarea lor este o optiune valabila la Bmes.ro. Iata care sunt cateva dintre cele extra ce pot fi adaugate motoarelor trifazate, la cerere.

  • Pot fi adaptate aplicatiilor speciale
  • Li se poate adauga protectie la praf (IP65) si la umiditate (IP56)
  • Poate fi asigurata clasa de izolatie H
  • Poate fi in 2 sau 3 turatii
  • Dimensiunile de ax sau de flansa pot fi adaptate
  • Pot fi dotate cu frana
  • Pot fi realizate sa reziste unor temperaturi ambientale de peste 40oC
  • Li se poate adauga turatie auxiliara, necesara in actionarile cu convertizoare de frecventa

O serie de recomandari trebuie sa fie prioritizate cand faci o astfel de alegere. Intotdeauna trebuie sa te asiguri ca puterea motorului este cu aproape 10% peste cea de care are nevoie instalatia. Aceasta masura de supradimensionare este importanta pentru aplicatie in situatii precum socurile in utilajul de antrenat, fluctuatiile de tensiune, defazaje. Nici motorul nu va fi la fel de solicitat la pornire datorita rezervei asigurate in cuplul de pornire. Toate impreuna vor asigura un timp de functionare al motorului mai mare.


Afla si alte informatii pretioase cu privire la motoarele electrice trifazate pe bmes.ro si solicita o oferta pentru modelul de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.