Cum sa alegi rucsacul potrivit

0

Indiferent daca vreti sa mergeti intr-o excursie sau v-ati propus sa cuceriti vreun varf montan, aveti neaparat nevoie de un rucsac care sa se potriveasca corpului dvs. si sa poata transporta incarcaturile grele intr-un mod eficient si confortabil.

Alegerea unui rucsac poate fi un lucru complicat, mai ales pentru o persoana care face asta pentru prima data. Multe produse de pe piata, in zilele noastre, sunt insotite de informatii destul de tehnice, care va provoaca ameteala. Apoi, este necesar sa stiti ce intrebari trebuie sa puneti vanzatorului. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un rucsac:

1.Ganditi-va la ce veti folosi rucsacul

Inainte de a investi intr-un rucsac, ganditi-va la ce fel de excursii il veti utiliza. Dimensiunea este un aspect important. De exemplu, aveti nevoie de un rucsac cu o capacitate de peste 20 de litri pentru o excursie saptamanala sau daca sunteti femeie, un rucsac de dama de 15 litri pentru o excursie de weekend? Daca va orientati catre drumetii pe distante mai lungi, veti avea nevoie de un rucsac foarte usor.

De asemenea, daca veti pleca intr-o drumetie intr-o zi foarte calduroasa, trebuie sa cautati un rucsac care sa va asigure o ventilatie mai buna pentru spate. Chiar si in timpul iernii trebuie sa fiti preocupati de umiditate, iar un rucsac bine ventilat va impiedica transpiratia sa se adune pe spate.

2. Ce lucruri trebuie sa luti cu dvs.

Un alt pas important in alegerea unui rucsac este familiarizarea cu cateva aspecte de baza ale designului acestuia. De exemplu, un rucsac cu cadre externe permite o mai buna ventilatie, dar un rucsac cu cadru intern se asaza mai bine pe spate, distribuie mai bine sarcina si cantareste mai putin.

Un rucsac cu buzunare externe va oferi mai multe puncte de acces, care permit recuperarea usoara a unui anumit element fara sa fiti obligati sa cautati prin toate lucrurile aflate in rucsac. Mai multe buzunare externe pot fi utile si in organizarea uneltelor.

De asemenea, ganditi-va daca doriti sa luati cu voi un termos care va permite sa va hidratati in timpul drumetiei. Pentru a restrange in continuare optiunile, luati in considerare cantitatea de obiecte pe care trebuie sa le luati cu dvs. Pentru o excursie de o saptamana sau o excursie de iarna care necesita lucruri voluminoase, luati in considerare un rucsac cu volum de 65 pana la 70 de litri sau mai mult. Pentru 3-5 nopti sau excursii in conditii mai calde, ar trebui sa va ajunga un rucsac de 50 pana la 70 de litri. Pentru un weekend lung, puteti lua un rucsac de 30 pana la 50 de litri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.