Nu uita ne nevoile angajatilor si asigura-le curatenia la locul de munca

0

 

Indiferent de obiectul de activitate al unei firme daca mediul de lucru este unu curat, ordonat si bine igienizat, va fi benefic atat pentru sanatatea angajatilor, cat si pentru randamentul dat de acestia in indeplinirea task-urilor zilnice.

 

Orice persoana isi doreste sa lucreze intr-un mediu curat, inca de la intrare, pana la zona de lucru si pana la grupurile sanitare. De asemenea spatiile inghesuite si pline de obicete care nu au ce cauta acolo creeaza un disconfort ceea ce duce la scaderea eficientei la locul de munca.

 

Pe langa anumite reguli care trebuie respectate cand se face curatenie, este nevoie obligatoriu de produse de calitate care sa poata curata cu succes orice suprafata indiferent de gradul de murdarie. Obligatoriu in inventarul de curatenie trebuie sa existe role industriale, fiind ideale pentru stergerea suprafetelor deoarece sunt de unica folosinta.

 

Aerul din incaperi trebuie sa fie cat mai curat si ventilat, praful trebuie bine sters iar daca este cazul de mochete sau covoare, aceste atrebuie bine curatate si aspirate pentru a evita aparitia posibilelor alergii ale angajatilor. Un angajat sanatos intr-un mediu de lucru curat si igienizat este cheia succesului oricarei firme sau companii, ceea ce confera o stare buna de spirit pentru toata echipa.

 

Indiferent de cine este asigurata curatenia, oameni angajati, firme care ofera servici de curatenie sau de tine ca angajator, aceasta trebuie sa fie facuta impecabil indiferent de incapere.

 

Pentru grupurile sanitare este nevoie de o atentie mult mai sporita deoarece este locul unde bacteriile si microbii se dezvolta mult mai rapid. Daca nu este intretinuta o curatenie corespunzatoare, exista riscul ca angajatii sa contacteze diverse infectii ceea ce va duce la creearea unei imagini foarte proaste a firmei. Este obligatoriu ca din aceste incaperi sa nu lipseasca sapunuri si dezinfectanti pentru maini, prosoape hartie pliate si hartia igienica. Astfel angajatii sa isi poata mentine o igiena corespunzatoare.

 

Spatiile de birouri trebuie si acestea curatate si dezifectate bine, fiind un mediu favorabil pentru inmultirea microbilor in special pe mouse-uri, tastaturi mobilier si asa mai departe.

 

Daca zona de lucru este dotata si cu bucatarie, fiind locul unde se va prepara si lua masa este obligatoriu sa fie curatenie, sa existe detergenti de vase, rola hartie, bureti pentru spalat vasele si lavete pentru ca fiecare sa isi poata curata asa cum trebuie tacamurile si vasele.

 

Prima impresie este extrem de importanta si foarte greu de schimbat in anumite situatii. De aceea este absolut necesara curatenia la locul de munca pentru potentialii angajati. Majoritatea oamenilor aleg sa lucreze intr-o firma poate pe ceva mai putini bani, dar care isi respecta angajatii si tin cont de parerile si nevoile lor.

 

Angajatii sunt cei care definitiveaza profituile si imaginea unei firme iar pentru acest lucru acestia trebuie sa fie respectati ca atare. Majoritatea au tendinta sa ramana la un loc de munca mai mult timp daca le sunt ascultate nevoile si primesc ceea ce merita.

 

In concluzie, pastrarea ordinii si curateniei locului de munca, nu poate fi decat de bun augur si orice firma care respecta acest lucru va avea de castigat din orice punct de vedere.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.