Ce trebuie sa stii inainte sa iti amenajezi locuinta?

0

O locuinta de vis implica un efort pe masura, iar amenajarea este unul dintre mai dificile si totodata provocatoare aspecte de care trebuie sa te ocupi. Nu de putine ori se intampla ca mobilierul pe care l-ai cumparat cu atat entuziasm din magazin sa nu corespunda cu dimensiunile casei tale, desi la prima vedere credeai cu totul altceva. Mai exista si posibilitatea ca, oricat ai cauta, sa nu gasesti acea canapea perfecta pentru livingul tau. In acest context mobilierul la comanda este o alternativa de preferat care te lasa sa ai stilul dorit in casa, indiferent ca este vorba despre dormitor, bucatarie sau living. Exista totusi cateva intrebari la care ar trebui sa iti raspunzi inainte de a te apuca de treaba.

Ce stil iti doresti in casa?

Alegerea stilului dicteaza si tipul de mobilier pe care il doresti in locuinta ta. Asta nu inseamna ca trebuie sa stii totul pana in cel mai mic detaliu, insa este esential sa iti creionezi in linii mari cum va arata casa la final. Te poti inpira in acest sens din fotografii specifice, ca un punct de plecare in tot acest demers. Ulterior, ii vei transmite preferintele tale reprezentantului firmei cu care ai decis sa colaborezi. Din experienta sa, acesta iti va oferi informatii pretioase despre materiale, imbinari si alte aspecte la fel de importante.

Ce buget aloci acestei misiuni?

Un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedre atunci cand optezi pentru mobila la comanda este bugetul. Deoarece ai sansa sa iti construiesti mobilierul dupa bunul plac, cel mai probabil vei fi tentat sa vrei de toate. Acest lucru nu este posibil si nici indicat, pentru ca niste accesorii inutile nu vor face decat sa incarce locuinta. In acest sens, trebuie stabilit de la bun inceput un buget, pe care sa il respecti. Ii transmiti specialistului suma pe care o ai la dispozitie, iar el iti va prezenta optiunile care se pliaza pe gustul familiei tale.

Te-ai informat in prealabil?

Nu poti incepe aceasta activitate fara sa te informezi inainte. Asta este o regula aplicabila in orice context care te ajuta sa eviti costurile inutile sau anumite piese de mobilier care nu se conformeaza cu stilul tau de viata. Fa o mica cercetare online si descopera avantajele si dezavantajele fiecarui material in parte, preturile implicate si rezistenta in timp. Alege in mare materialele pe care le doresti, insa fii deschis si la sugestiile specialistului care iti ofera sfaturi utile.

Ai facut masuratorile de rigoare?

Inainte sa dai comanda trebuie sa faci masuratorile corespunzatoare. Asta presupune sa ai in vedere dimensiunile camerei, prizele, pozitionarea ferestrelor, dar si a modului in care se deschid usile. Ar fi total neplacut sa constati ca patul generos ocupa prea mult spatiu sau ca nu ai acces la o priza.

Poti plasa aceasta sarcina unui designer de la prodesignart.ro care se va deplasa la locuinta ta si va efectua masuratorile specifice. Discuti cu expertul ideile tale iar el va gasi o solutie unica, care sa te bucure estetic si vizual.

Trebuie mentionat ca rezultatul muncii in echipa este insasi calitatea pieselor de mobilier. Nu trebuie sa astepti prea mult ca sa vezi cum va arata locuinta ta pentru ca serviciul complet include si proiectare 3D. La asta se adauga executia, montajul si transportul gratuit.

Daca intentionezi sa faci schimbari in ceea ce priveste designul locuintei tale sau urmeaza sa te muti la casa, Pro Design Art este echipa care iti va intelege si respecta toate nevoile si dorintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.