De ce criterii trebuie sa tii cont atunci cand cumperi haine copilului

0

Alegerea hainelor pentru copii este o adevarata provocare pentru proaspetii parinti, fiind o activitate care trebuie facuta totusi cu responsabilitate. Oferta atat de generoasa care exista pe piata iti poate da batai de cap, cand la fiecare pas apare parca cate ceva care te ademeneste sa cumperi. Nu ti s-a intamplat niciodata sa mergi la cumparaturi si sa te intorci cu sacosile pline de haine pentru cel mai tanar membru al familiei tale?

Coloristica impresionanta si modelele haioase nu te lasa indiferenta, asa ca cedezi de fiecare data. Cum poti sa le ignori, cand efectiv deja iti imaginezi cum vor imbraca pielea delicata a micutului tau? Insa dupa ce ai ajuns cu ele acasa, incep sa apara si nemultumirile: sunt prea mici ori prea mari, materialele sunt de proasta calitate desi promiteau cu totul altceva ori culorile s-au estompat de la prima spalare. La final vei constata ca garderoba celui mic are nevoie urgenta de completare, asa ca pornesti la o noua sesiune de shopping, mai chibzuita.

Greselile cele mai frecvente ale tinerelor mamici atunci cand pleaca la cumparaturi

Mamele care se afla la al doilea copil, propabil ca au invatat lectia si stiu ca orice sesiune de cumparaturi presupune un plan. Desigur ca asta include sa iti stabilesti de la bun inceput bugetul, pentru ca sa eviti eventualele frustrari de dupa. Sa cumperi de oriunde si oricand nu este tocmai o idee buna pentru economisit, ba dimpotriva. Trebuie sa stii exact necesarul de obiecte de imbracaminte de care are nevoie copilul la fiecare inceput de anotimp. Desigur, la asta se adauga si completari, in functie de nevoile care apar pe parcurs.

O greseala comuna este aceea ca unele femei, poate din comoditate, obisnuiesc sa cumpere hainele copilului din acelasi magazin de unde isi achizitionaeaza chiar ele tinutele. Este indicat sa te orientezi catre firmele care realizeaza o linie speciala pentru copii, asta este un plus de siguranta ca ai cumparat intelept.

Chiar si asa, nu trebuie sa cazi in capcana, lasandu-te captivata de aspect, in detrimentul calitatii tesaturilor. Alfel spus, la acest capitol trebuie sa dai dovada de mult simt practic, nicidecum sa te lasi sedusa de un imprimeu vesel. Chiar daca o haina iti place mult, trebuie sa fii atenta la marime, pentru ca de cele mai multe ori se constanta ulterior ca modelul nu se potriveste dupa silueta micutului.

Desi asta este in principal sarcina parintilor, copiii trebuie implicati in aceasta activitate, fiind vorba in fapt despre imbracamintea lor. De aceea opinia lor este importanta cand iesi cu ei la cumparaturi, de indata ce varsta ii va permite asta. Nu pare un lucru prea important, insa implicarea copiilor in fel si fel de activitati ii fac sa prinda curaj, le dezvolta increderea de sine.

Cum sa completezi in mod intelept garderoba micutului tau?

Avand in vedere ca cei mici cresc vazand cu ochii, dar si faptul ca e importanta calitatea hainelor, trebuie sa acorzi o atentie sporita garderobei copilului tau. Pielea este deosebit de delicata in primii ani de viata si toate substantele care vin in contact cu ea ajung in organism. Desi la prima vedere nu ai fi sesizat vreo legatura intre materialul hainelor si sanatatea copilului, iata ca de fapt anumite substante il pot afecta pe cel mic pe termen lung. De aceea trebuie sa acorzi o atentie sporita la acest capitol si sa te folosesti de haine pentru a-i cultiva copilului gustul pentru frumos de la cele mai fragede varste.

De exemplu, la finalul iernii fa un inventar la garderoba celui mic. Vei separa in acest fel haine copii care mai pot fi purtate de cele care sunt uzate ori i-au ramas mici. Prin metoda asta o sa evaluezi imediat si articolele pe care trebuie sa le achizitionezi, deci ulterior vei stabili si bugetul pe care incerci sa il respecti. Nu ar strica sa cercetezi si piata online, pentru ca ai toate sansele sa iti gasesti chiar magazinul preferat. Poti lua in considerare in acest sens Dunmag.ro care te va ajuta sa construiesti garderoba celui mic de la A la Z, indiferent ca este baietel sau fetita.

Chiar daca cel mic are varsta de 2 ani de exemplu, nu cumpara fara sa verifici mai intai masurile. Riscul sa nu se potriveasca este destul de mare, avand in vedere ca marimile difera de la brand la brand. Desigur ca trebuie sa fii atenta si la eticheta produselor, pentru ca acolo se descriu materialele. Daca vrei un copil vesel si sanatos, trebuie sa te orientezi numai catre hainele din bumbac, pentru ca acest material lasa pielea sa respire. Chiar daca este ceva mai scump, bumbacul organic este mai moale, ideal pentru pielea unui bebelus.

Evita nasturii si sireturile si alege in loc capsele si aricii. In afara ca elimini riscul de sufocare, inec, micutul nu va fi jenat de accesorii sau sistemele de inchidere. Hainele care se pot imbraca usor sunt cele mai recomandate in primii ani de viata. Pentru ca asa vei scuti copilul de chinul imbracarii/dezbracarii, iar tu la randul tau vei aprecia stilul practic.

Dunmag.ro inmagazineaza articole vestimentare pentru copii, inclusiv accesorii si incaltaminte de calitate. Poti chiar sa il aduci pe copil mai aproape de eroul preferat prin costumele cu imprimeuri specifice. Tine cont de sfaturile de mai sus si fa alegeri inspirate. Succes la cumparaturi!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.