Ce miracole poate face uleiul de cătină

0

Pe timpuri, atunci când nu existau medicamentele sau produsele farmaceutice, strămoșii noștri se tratau cu tot felul de produse naturiste, plantele erau singurele medicamente pe atunci. Aceștia știau să le prepare în așa fel încât să profite la maxim de proprietățile nutritive și hrănitoare ale acestora.

Chiar dacă majoritatea produselor din ziua de azi au la bază plantele, multe din secretele de atunci s-au pierdut. Strămoșii noștri utilizau plantele cum erau date de la natură fără să le modifice prea mult și fără să adauge alte substanțe chimice, cum sunt medicamentele din ziua de azi.

Astăzi vom vorbi despre cătină. Sub formă de ulei, cătina este folosită de sute de ani pentru a trata diverse afecțiuni precum: bolile de inimă și de piele, sau chiar și reumatismul. Acest ulei este simplu de folosit și rezultatele sunt vizibile foarte repede!

Întărește sistemul imunitar

Uleiul de cătină este foarte bogat în substanțe hrănitoare precum: vitamine (A,B-uri,C,D,E), acizi graşi esenţiali, beta-caroten, flavonoide şi alţi compuşi importanţi. Dacă în organism există o infecție cauzată de stafilococ, toate aceste substanțe lucrează împreună pentru a o distruge.

Mai mult decât atât, uleiul de cătină ajută la întărirea sistemului imunitar prevenind astfel reapariția și înmulțirea bacteriilor. Se recomandă 30-40 de picături pe zi fie simple fie combinate cu miere, timp de 14 zile.

Ajută persoanele ce au probleme cu reumatismul

Reumatismul este o problemă destul de des întâlnită în ziua de azi, mai ales în perioadele reci ale anului. Uleiul de cătină are proprietăți antiinflamatoare și antianalgezice și asta îl face să se asemene cu pastilele pentru tratarea reumatismului. Se recomandă două picături de ulei de cătină cu o linguriță de miere, de trei ori pe zi , timp de o lună.

Ajută persoanele cu probleme cardiovasculare

Uleiul de cătină are în componența sa aproximat 20 de acizi grași nesaturați ce au numeroase beneficii pentru organism, și mai ales pentru inimă. În primul rând, reduc colesterolul rău din sânge și îmbunătățesc fluxul sangvin către inimă și creier înlăturând migrenele.

Vindecă arsurile solare

Uleiul de cătină face minuni și în ceea ce privește pielea. Acesta ajută la tratarea diverselor afecțiuni ale pielii precum: eczemele, psoriazisul, ulcerațiile din urma radiațiilor și chiar și arsurile solare.  Toate aceste beneficii apar de pe urma beta carotenului (provitamina A) pe care uleiul de cătină o are în compoziția sa. Mai întâi, pielea trebuie bine curățată apoi se aplică uleiul cu o compresă sterilă și se lasă să acționeze circa 20 de minute, după care se clătește zona cu apă călduță.

Este bogat în coenzima Q10

Coenzima Q10 este cunoscută pentru acțiunea sa antioxidantă. Această substanță ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului, restabilește echilibrul hormonal, ameliorează funcţia reproductivă şi creşte rezistenţa la efort.

Dar, pentru a te asigura că ai parte de toate aceste beneficii și că ai ulei de cătină de cea mai bună calitate, atunci ar trebui să-ți cumperi ulei de cătină Bio. Astfel poți să te asiguri că acesta e asemănător și cu tratamentele pe care le foloseau strămoșii noștri și că nu conține niciun fel de substanță chimică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.