Despre procedura de blocare a unui elevator cu 2 coloane

0

 

Produsele apartinand categoriei elevatoare au si o functie de blocare pentru siguranta operarii. Este evident de ce un elevator doua coloane are nevoie de aceasta functie si nu mai sunt necesare explicatiile in sensul acesta, insa este bine sa fie cunoscuti pasii logici care ar trebui urmati in ordine pentru a bloca liftul.

 

In primul rand ar trebui sa fie notificati toti angajatii implicati ca liftul este blocat si motivul pentru care a fost blocat. Dupa blocarea liftului acesta va fi golit de tot ce se afla pe el, daca exista ceva pe el. Se va stinge complet liftul apasand butonul Off aflat pe el.

 

Persoana autorizata sa blocheze liftul va opera in sistemul principal de aliementare cu energie electrica pentru a deconecta complet liftul de la reteaua de energie electrica.

 

Daca este un dispozitiv care se poate bloca, persoana autorizata sa se ocupe de aceasta procedura va avea si o cheie speciala care sa blocheze ulterior accesul altor persoane care pot reporni liftul intentionat sau neintentionat. Daca aceasta carcasa de izolare nu poate fi blocata, se poate scoate din sistem o siguranta si poate fi inlocuita cu una stricata marcand cu un semn distinctiv locul pentru ca ulterior sa se poata face repornirea usor.

 

La final se va incerca operarea liftului pentru ca utilizatorul sa verifice daca operatiunea de blocare a fost facuta corect. Ulterior toate butoanele trebuie sa fie puse in pozitia OFF.

 

Pentru a trimite echipamentul la reparat trebuie ca persoana responsabila sa se asigure ca elevatorul este gol, ca nu sunt pe el masini, unelte sau personal. Persoana autorizata poate sa deblocheze elevatorul in acest moment sau sa inlocuiasca siguranta stricata si sa reactiveze alimentarea cu energie pentru ca liftul sa poata fi pus din nou in functiune.

 

Procedura de blocare a liftului se utilizeaza de fiecare data cand liftul este reparat sau dus in service, in timp ce se asteapta reparatia sau cand liftul ar putea cauza posibile accidente personalului, si in alte situatii in care operarea neintentionata poate cauza accidente grave.

 

Nu ar trebui sa aiba loc tentative de repornire a elevatorului in timp ce acesta este deconectat de la reteaua de curent deoarece pot ramane anumite butoane si controale comutate si la repornire persoana responsabila poate avea surprize.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.