Criterii pentru achiziționarea unui cântar auto

0

Cântarul auto se folosește în construcții, agricultură, exploatații forestiere și multe alte medii de lucru grele care necesită mijloace de cântărire foarte rezistente și precise. Poate fi amplasat pe o fundație din beton, în acest caz fiind fix sau construit din beton prefabricat, cântarul fiind relocabil, destinat sediilor mobile, sezoniere sau închiriate.

Cântar de precizie mare

Chiar dacă vorbim de cântărirea a zeci de tone, orice cântar auto trebuie să facă măsurători corecte indiferent de greutate, mediu de lucru, vreme foarte caldă sau foarte rece, vibrații și alți factori externi. Cântarele auto Master Tech sunt dotate cu celule de cântărire amplasate sub calea de rulare, celule protejate de acțiunea factorilor de mediu și foarte sensibile la variațiile de greutate. Calea de rulare este suficient de rigidă pentru a-și păstra forma și stabilitatea sub presiune și dilatație. Cântarul are posibilitate de extindere a căii de rulare iar aderența pneurilor este foarte bună pentru a permite măsurători corecte.

Cântar rezistent

Orice cântar auto ar trebui să aibă o construcție robustă pentru că greutățile pe care le suportă variază de la 40 la 80 de tone. Lungimea unui astfel de cântar variază între 8 și 24 metri, existând posibilitatea de extindere în limita acestor dimensiuni. Pentru că mediile de lucru în care sunt amplasate cântarele sunt dintre cele mai grele, cariere de piatră, exploatații forestiere, baze de cereale, baza cântarelor trebuie să fie din beton, beton armat sau metal.

Cântar ușor de montat

Indiferent că este fix sau relocabil, un cântar auto ar trebui să aibă o structură relativ simplă și o greutate care să permită montajul și transportul fără mijloace speciale. Pentru acest tip de cântar auto, bazat pe un concept modular, transportul până la destinație se face cu un camion normal gabaritic iar montarea nu necesită decât o macara de maxim 12,5 tone. Descărcarea modulelor se poate face cu un stivuitor de 3 tone. Greutatea totală maximă a cântarului relocabil nu trebuie să depășească de exemplu 15-20 de tone.

Mentenanță zero

Cântarele auto realizate după concepte moderne tind să necesite din ce în ce mai puțină muncă de mentenanță. Chiar dacă au în componență piese de electronică fină și senzori, toate aceste piese sunt bine protejate pentru a menține precizia cântarului în orice condiții. Calibrarea și verificările metrologice trebuie făcute cu regularitate pentru siguranța celor care folosesc acest tip de cântare. Pierderile în caz de defecțiune a cântarului sunt de obicei considerabile ca timp și bani.

Orice domeniu de activitate care își dorește să achiziționeze un cântar auto fix sau relocabil ar trebui să ia în considerare aceste criterii. În funcție de rezistența cântarului, de acuratețea măsurătorilor, de capacitatea de a rezista variațiilor de mediu și de capacitatea de a-și păstra integritatea sub presiune depinde succesul oricărei întreprinderi. Afacerile se bazează pe oameni dar mai ales pe instrumente de măsurare, cântărire, producție și livrare. Dacă aceste instrumente nu ne deservesc așa cum trebuie, apar pierderi de energie, timp și bani care ne duc mai degrabă spre eșec decât spre succesul mult dorit.

E bine să știm de ce alegem un produs înainte de a-l alege!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.