Totul despre montarea plitei incorporabile

0

 

Nu oricine este in masura de a monta o plita incorporabila. Pentru functionarea optima a acesteia este necesar ca fiecare pas aferent instalarii sale sa fie indeplinit in conformitate. Unii apeleaza la ajutorul celor ce sunt experti in domeniu, pe cand altii se documenteaza in aceasta privinta si fac personal efortul de a monta eficient plita. Iata care sunt etapele necesare de parcurs pentru rezultate satisfacatoare.

Care sunt instrumentele necesare montarii unei plite incorporabile?

Inainte de toate, trebuie sa ai principalul dispozitiv pentru a putea incepe demersurile. Plita dupa care te orientezi trebuie sa prezinte anumite caracteristici, astfel incat sa iti ofere siguranta ca gatitul va fi eficientizat si nu iti va face nici un fel de probleme.

Asadar, iata de ce anume ai nevoie pentru a putea trece la treaba: fierastrau vertical, smirghel pentru a finisa zona pe care o decupezi, un pistol de silicon si un tub de silicon, cleme pentru fixare si o surubelnita. De asemenea, va trebui sa folosesti o masina de gaurit pentru a crea spatiul necesar introducerii lamei fierastraului.

Pasi de parcurs pentru a monta plita incorporabila Whirlpool sau brandul ales

Cat trebuie sa decupezi din blat? Masoara plita incorporabila pentru a afla de ce suprafata ai nevoie. Decupajul trebuie sa fie cu 2 cm-2,5 cm mai mic decat zona exterioara a plitei pentru a se potrivi. Nu face greseala de a taia dupa diametrul exterior al acesteia pentru ca vei fi pus in situatia de a inlocui intregul blat si sigur nu iti doresti o cheltuiala in plus.

Montarea plitei la gaz este obligatorie, deci trebuie luat in calcul si acest aspect in momentul taierii blatului, astfel ca montajul sa fie cel potrivit si sa nu apara probleme. In situatia in care tubul de racordare este din fier, va fi necesar un spatiu mai mare pentru amplasarea acestuia.

De preferat ar fi ca plita sa poata fi conectata cu ajutorul unui furtun flexibil, special creat in acest scop. In urma examinarii conexiunilor la gaz, urmeaza fixarea plitei. In acest sens se va folosi silicon. Urmatorul pas de parcurs este montarea clemelor, ce vor fi prinse cu suruburi. Se elimina siliconul in plus si se strang bine suruburile.

Trebuie sa urmaresti acesti pasi indiferent daca ceea ce montezi este o plita incorporabila Whirlpool sau orice alta marca renumita din tara.

Spre ce trebuie sa iti indrepti atentia dupa ce ai terminat de montat plita?

Probabil deja ai avut in vedere partea ce tine de electricitate si totul decurge conform planului. Dar ce stii despre siguranta in ceea ce priveste partea de gaz? Iti recomand sa verifici tevile si modul in care se imbina furtunele cu ajutorul sapunului. Stii ca e sigur sa folosesti plita atunci cand nu se formeaza nici o bula de sapun.

Ai optat si pentru un cuptor incorporabil? In acest caz, afla ca poti monta plita fara probleme deasupra acestuia, cu o singura conditie: sa exista o distanta de macar 10 cm intre cele doua. Prin impamantare poti conecta ambele electrocasnice la aceeasi sursa de energie. In acest fel vei evita incalzirea excesiva a plitei.

Asadar, folosind instrumentele indicate la inceput si cu putina atentie, si tu poti monta plita incorporabila. Nu uita sa respecti toti pasii mentionati mai sus. In cazul in care te intereseaza sa achizitionezi o plita incorporabila Whirlpool la un pret avantajos, iti recomand site-ul demax.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.