Top 5 modalitati eficientede relaxare in confortul propriei locuinte

0

 

Nu este un fapt necunoscut acela ca stresul devine boala secolului. Totodata, observam din ce in ce mai des persoane care se plang de stari de oboseala atat fizice, cat si psihice. Este firesc ca odata ce inaintam in varsta sa se adune cat mai multe situatii obositoare ce reusesc sa ne copleseasca din toate punctele de vedere, insa indicat ar fi sa ne adunam toate fortele pentru a gasi cele mai bune modalitati de relaxare chiar in confortul propriei noastre case.

Asadar, in cele ce urmeaza va voi sugera cinci moduri de a va relaxa eficient acasa:

  1. Solutiile oferite de aromaterapie: aceasta tehnica este destul de populara inca din trecut, bazandu-se pe utilizarea unor uleiuri eterice in scopul relaxarii, precum si in ceea ce tine de ameliorarea unor afectiuni pe cat se poate de diverse. Totusi, aceasta modalitate de relaxare in confortul propriei locuinte nu este recomandata tuturor persoanelor, in special excluzand persoanele care sunt afectate de diverse alergii, cei bolnavi de astm sau epilepsie, precum si bolnavii de diabet, hipertensiune sau hipertiroidism.

Cu ajutorul uleiurilor special create in acest sens se actioneaza impotriva tensiunii acumulate la nivelul corpului, imbunatatind de asemenea si puterea de concentrare. De obicei, puteti opta pentru un servetel curat cu doua sau trei picaturi din uleiul ales, iar apoi se recomanda respiratia lenta si calma.

  1. Relaxare cu o baie fierbinte: de cele mai multe ori, nu apucam sa ne bucuram cu adevarat de placerea unei bai fierbinti, apeland la dusurile rapizi din lipsa permanenta de timp. Totusi, intr-o zi cand dispuneti de mai mult timp liber, puteti sa va pregatiti un intreg ritual privind baia fierbinte si relaxanta care va va ajuta sa scapati atat de stres, cat si de oboseala. Secretul consta in crearea unui ambient cat mai placut si mai intim, folosind muzica linistitoare, saruri si spumanti de baie cu diverse proprietati, precum si lumanari parfumate.
  2. Sport si relaxare prin mentinerea in forma: este bine cunoscuta zicala „o minte sanatoasa intr-un corp sanatos”. Ei bine, atunci cand nu stam destul de bine la capitolul acesta, putem sa ne axam cel putin 20 de minute pe zi spre aceasta activitate. Prin sport, nivelul de energie se va mentine in corp mai mult si veti beneficia de o stare generala de bine, dar si de o forma fizica placuta.
  3. Amenajarea propriului colt destinat relaxarii: de obicei, pentru marea majoritate a persoanelor, acasa reprezinta spatiul in care problemele sau situatiile stresante sunt uitate in exterior. Totusi, daca nu reusiti pe deplin sa va bucurati de confortul propriei locuinte, este indicat sa va amenajati un colt al casei in care pur si simplu sa va incarcati energiile. Puteti sa il folositi pentru citit, ascultat muzica, dormit sau doar ca sa leneviti.
  4. Achizitionarea unui fotoliu de masaj profesional destinat relaxarii: in cazul in care simtiti ca nu este nici o modalitate din cele mentionate mai sus eficienta pentru situatia dumneavoastra, atunci in mod definitoriu aveti nevoie de un astfel de produs. De exemplu, pe site-ul masatto.ro, lider de piata in domeniul fotoliilor de masaj, puteti gasi produsul IREST SL A39 care se bucura de cel mai inalt grad de popularitate in randul clientilor interesati de aceasta maniera de relaxare. 

Beneficiile asupra sanatatii oferite de un asemenea fotoliu de masaj sunt numeroase, incluzand eliminarea stresului si a oboselii. Totodata, acest produs beneficiaza de o tehnologie de scanare a formei corpului, precum si posibilitatea de ajustare a pozitiei in vederea oferirii unui masaj personalizat. De asemenea, acesta este prevazut cu role de masaj, perne de masaj, dar si numeroase alte sisteme si functii: functia zero gravity, tehnologia spatiu zero, tehnologia de masaj L-Shape si S-Shape, masaj pentru talpa si laba piciorului, terapie cu magneti, functia de masaj pentru zona gatului si cervicala.

 

Asadar, daca nu ati gasit pana acum cea mai eficienta maniera prin care sa va relaxati atat fizic, cat si psihic, cu siguranta cele cinci variante prezentate mai sus se vor dovedi utile. Este extrem de usor sa indepartati stresul din viata dumneavoastra, daca alegeti cel putin una din activitatile precizate anterior. De asemenea, este important sa faceti exact ceea ce va place si sa profitati din plin de timpul liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.