Centrala pe lemne – avantajele utilizarii acestora

0

 

Una dintre cele mai populare metode de incalzire a locuintei o reprezinta centralele termice pe baza de lemne. Pe langa faptul ca sunt usor de instalat, sistemele iti ofera o sumedenie de alte beneficii. Daca vrei sa iti asiguri necesarul de caldura si un confort termic optim pe intreg parcursul iernii, aceste sisteme pot reprezenta raspunsul cautarilor tale.

Spun ca „pot” pentru ca acest lucru depinde si de locul din care le achizitionezi. Spre exemplu, daca te orientezi numai dupa pret, sansele sa investesti intr-o centrala de o calitate inferioara sunt destul de mari. Exista pe piata atat companii care pun accent pe calitate, cat si societatii pentru care conteaza mai mult sa faca vanzare. Asadar, depinde de proprietar daca va obtine sau nu randamentul dorit.

Motivele pentru care acele centrale termice pe lemne oferite de producatori de incredere reprezinta o alegere potrivita pentru incalzirea adecvata a locuintei sunt numeroase. In continuare iti prezint cateva dintre aceste avantaje, ce insotesc aceste sisteme de incalzire si in mod special pe cele oferite de stropuva-romania.ro  (un site pe care il recomand pentru calitatea si garantia oferita).

Avantaje centrale termice pe lemne

Spre deosebire de centralele cu gazeificare, cele care folosesc lemnul in calitate de combustibil prezinta o serie de avantaje ce nu ar trebui omise. Chiar daca arderea lor este de multe ori mai eficienta, nu poti folosi decat lemne foarte bine uscate. Comparativ cu aceasta, centralele care au o ardere clasica sunt mai putin pretentioase. Chiar si in cazul in care lemnele nu au fost complet uscate, acestea vor arde si vor contribui la oferirea unui randament optim.

Cu toate acestea, cel mai bine este sa nu introduci chiar lemne verzi in cazan pentru ca astfel poti risca sa faci condens. Ca sa ai parte de cel mai bun randament, este necesar sa cureti zilnic respectivul sistem. Timpul de ardere difera in functie de tipul de centrala ales.

Spre exemplu, Stropuva Romania iti pune la dispozitie mai multe tipuri de centrale. Cele care functioneaza numai pe baza de lemne sau derivate (brichete de rumegus, deseuri lemnoase etc) au un timp de ardere de pana la 30 de ore, pe cand cele care folosesc si carbune pot arde pentru un interval cuprins intre 3 si 5 zile, fara intrerupere.

Exista centrale termice pe lemne cu cazane de diverse capacitati. Fiecare dintre acestea se potrivesc pentru locuinte de dimensiuni mai mari sau mai mici. Inainte de a comanda o astfel de centrala este bine insa sa se cunoasca atat suprafata locuintei care necesita incalzire, cat si spatiul destinat instalarii centralei.

De ce este bine sa cunosti detalii precise cu privire la cazanul pe care trebuie sa il aiba centrala pe care o alegi?

Acest lucru este important pentru ca in functie de acesta este stabilita si puterea centralei. Deci, inainte de a alege o centrala termica pe lemne este bine sa cunosti necesarul termic al locuintei, iar calcului acestuia poate fi realizat cel mai sigur de catre o persoana specializata.

De asemenea, este bine sa stii acest lucru pentru a stabili care centrala ti se potriveste cel mai bine, in functie de sistemul de izolatie de care dispune locuinta ta si de volumul pe care il au camerele. Puterea calorica a cazanului trebuie sa se incadreze in anumite limite pentru ca randamentul oferit sa fie optim.

Poti sa alegi o centrala termica pe lemne atat pentru a beneficia de maximum de confort in locuinta, cat si pentru a face economii la energie, lucru posibil datorita pretului scazut al tipului de combustibil intrebuintat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.