Cand trebuie sa apelezi la psiholog?

0

 

 

Cred ca nimeni nu poate sa iti spuna cand trebuie sa mergi la psiholog. De obicei fac asta persoanele care au cu adevarat nevoie de asta, dar chiar si cele pe care le framanta anumite probleme, avand o puternica dorinta de a comunica. Pentru a beneficia pe deplin de pe urma acestor sedinte este important sa intelegi cat de mult te pot ajuta si sa fii deschis.

Cand e bine sa mergi la psiholog si de ce? Contrar opiniei majoritare, ajutorul unui psiholog nu este neaparat un lucru pe care vrei sa il ascunzi sau despre care sa nu afle lumea. Poti sa soliciti ajutorul acestuia ori de cate ori te afli intr-o stare mai dificila sau te confrunti cu probleme pe care nu le poti rezvola pe cont propriu. Daca gasesti un psiholog bun, acesta te va ajuta sa depasesti anumite momente dificile din viata, te va sustine si te va ajuta sa gasesti in tine motivatia necesara pentru a raspunde pozitivincercarilor de care te lovesti.

 

Ce NU este adevarat despre psihologi?

ARTelier

Chiar daca multi traiesc cu impresia ca psihologii sunt „medici” ai sufletului, lucru destul de adevarat, in remedierea sau solutionarea unor probleme, mai mult sau mai putin serioase, la nivel psihic este nevoie sa te implici si tu. Asta inseamna ca nu poti neaparat sa obtii efectele dorite daca nu esti tu cel care iei initiativa in acest sens si chiar faci ceva in aceasta directie.

Da, rolul psihologului este de a te ajuta sa te regasesti, sa afli de ce nu poti sa depasesti anumite esecuri sau alte astfel de aspecte. Cu toate acestea, un psiholog, oricat de bun ar fi, nu va putea sa te ajute in acest sens decat daca si tu vei colabora.

In felul acesta vei primi si ajutorul necesar pentru a cunoaste mai bine situatiile sau problemele cu care te confrunti, cauzele declansarii lor si resursele de care te poti folosi pentru a gasi solutiile potrivite de rezvolare.

Ca sa ai rezultatele cele mai bune, trebuie mai intai sa accepti lucrurile pentru care nu mai poti face nimic, sa gasesti motivatia necesara pentru a face toate lucrurile pe care ai ales sa le amani din cauza ca ai fost retinut si sa renunti la temeri, fara a te panica de fiecare data cand intalnesti ceva necunoscut.

 

De ce psihologul este cea mai potrivita persoana care sa te ajute?

pozadelagrup

Spre deosebire de prieteni, familie sau cunostinte, care pot oricand sa interpreteze gresit marturisirile tale, un psiholog va fi mereu obiectiv. Asta inseamna ca iti va putea oferi ajutorul potrivit, fara sa se lase covarsit de sentimente. Mai mult decat atat, o astfel de persoana specialista te va accepta intotdeauna asa cum esti, fara a te demoraliza sau descuraja. Rolul acestuia este de a te sustine si de a-ti oferi sprijinul necesar pentru a depasi anumite situatii si a-ti armoniza viata.

 

Care sunt situatiile in care poti sa beneficiezi de serviciile de psihoterapie sau de consiliere psihologica?

Desi uneori situatiile prin care treci par a avea o natura pragmatica, o astfel de persoana poate reprezenta raspunsul potrivit pentru tine. Este important sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva diferita, sa gasesti solutii multiple pentru acestea si la final sa optezi pentru cea care ti se potriveste cel mai bine.

Indiferent daca doar cauti pacea launtrica sau treci prin stari de anxietate, stres, panica, depresie, dependenta, insomnii sau esti o persoana care are o anumita obsesie, fobie, caracter agresiv sau probleme de relationare cu ceilalti, un psiholog te va ghida pentru a ameliora si solutiona complet oricare dintre acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.